maskiner

I samarbete med Tony Olah på Tovend AB erbjuder vi även försäljning av hydrauliska och elektriska kantpressar, gradsaxar, kapmaskiner, avgradningsmaskiner etc.

Nedan finner ni ett urval av sortimentet från Baykal som är den tillverkaren vi främst arbetar med och som vi har haft längst relation med.

Vi utför installationer, underhåll, reparation och utbildning på de flesta tillverkare av kantpressar.

Sköter ni service/underhåll med egen personal så säljer vi även filter,oljor eller reservdelar, fråga oss via kontaktsidan.

 

Om Baykal

Med en grundhistoria som går tillbaka till början av 1950-talet är Baykal idag placerad som en ledande tillverkare och global leverantör av plåtbearbetningsmaskiner som specialiserat sig på produktion av kantpressar, gradsaxar, stansmaskiner, laserskärmaskiner, plasmaskärmaskiner, vattenskär- och vertikala bearbetningscentran.

För sin tillverkningsverksamhet använder Baykal tre fabriker som tillsammans kombinerar en produktionsyta på 70 000 kvadratmeter, vilket gör den till en av Europas största anläggningar för bearbetning och tillverkning av plåtmaskiner. Den totala arbetskraften på Baykal är för närvarande 650 anställda och består av högt utbildade och kvalificerade maskinoperatörer och monteringstekniker som stöds av en personal på 80 ingenjörer. Alla maskiner som erbjuds av Baykal är designade, tillverkade, monterade och färdigställda helt och hållet på Baykals specialbyggda anläggningar i en CAD-miljö med omfattande användning av CNC-bearbetning och modern verkstadsutrustning.

Baykal-företaget är ackrediterat för ISO 9001-certifiering utfärdat av den tyska TÜV-institutionen. Sedan 1995 har Baykal byggt maskiner i enlighet med Europans CE-regler för säkerhet och är den första turkiska maskintillverkaren som är certifierad och berättigad att bära CE-märket på sina produkter. Dessutom tillverkas alla Baykal-produkter med TSE- och TSEK-kvalitetscertifikat utfärdat av Turkish Standards Institution.

Sedan de senaste 40 åren har Baykal utvecklats till att bli en stor exportör av plåtbearbetningsmaskiner till världsmarknaderna med kunder i alla verktygsmaskinkonsumerande länder i den globala geografin från Amerika till Australien. Baykal är för närvarande representerat i över 100 länder världen över genom utsedda återförsäljare. På basmarknaden i Turkiet har Baykals plåtbearbetningsmaskiner traditionellt haft en ledande marknadsandel tack vare företagets banbrytande roll i utvecklingen av Turkiets maskinindustri och dess stora vikt vid kvalitet och service.

Med det sagt och med den långa tekniska erfarenhet bakom, vill Baykal presentera sig som ett kvalitetsmedvetet, professionellt maskintillverkande företag som betjänar branschen.

Fabriksbesök hos Baykal

Maskiner för försäljning